Școala profesională din Giurgiu, susținută și de mediul de afaceri din agricultură

După succesul din acest an școlar, în care toate clasele școlilor profesionale din Giurgiu au fost ocupate, anul 2022-2023 se anunță cel puțin la fel de promițător.

Consiliul Județean Giurgiu, prin vicepreședintele Elisabeta Mihalcea, împreună cu insp. școlar general adj., Florentina Găină și conducerea Colegiul Tehnic ”Viceamiral Ioan Bălănescu” continuă promovarea învățământului profesional în rândul mediului de afaceri.

Azi, 08 februarie, la inițiativa omului de afaceri Gheorghe Cireap, administratorul societății ROMVELIA PROD COM, alături de partenerii săi din cadrul Asociației Vlașca 2008, (Răcman Biță – S.C. Răcman S..R.L.,  Nedelcu Gabriel – S.C. TÂNĂRFERMIER 2009 S.R.L, Cosma Măroiu – SC COSMARA SRL, Pană Gabriel – PALAS SRL),  la Frătești, a avut loc o întâlnire de lucru în vederea înființării, în anul școlar 2022-2023, a unei clase de mecanic agricol, în sistem DUAL, care să fie susținută fianciar și logistic de oamenii de afaceri din agricultură.

” Ne confruntăm cu lipsa forței de muncă tinere și calificate. Consider că învățământul este responsabil în primul rând să producă acest bun fantastic: educație, cultură, oameni bine pregătiți profesional. Suntem hotărâți să ne implicăm în această chestiune, să participăm la acest efort pentru că avem nevoie de produsele școlii.” – Gheorghe Cireap

Vicepreședintele C.J. Giurgiu, Elisabeta Mihalcea, inițiatorul campaniei de promovare a învățământului profesional, a subliniat importanța implicării mediului de afaceri în susținerea acestui tip de învățământ, mai ales în ceea ce privește partea de practică a programei școlare, când viitorii meseriași se pot obișnui cu un program de lucru, cu disciplina și cu ideea unui loc de muncă sigur și bine plătit.

” Aș vrea să organizăm, împreună, ”Porți deschise” pentru copiii care finalizează clasa a 8-a, pentru a putea vedea unde vor lucra efectiv, care sunt dotările societăților, dar să și vadă cât de mult s-a tehnologizat agricultura, dar și prelucrarea produselor agricole. Consiliul Județean va continua să sprijine învățământul profesional, prin toate mijloacele, alături de ceilalți factori decizionali.”

Clasa de mecanic agricol va cuprinde 23 de locuri, iar pentru a fi adusă la cunoștința copiilor și părinților, Consiliul Județean, Insp. Școlar și Colegiul Tehnic Ioan Bălănescu vor demara în luna martie o amplă campanie de promovare în școlile giurgiuvene.

Pentru societățile care activează în domeniul agricol, o clasă cu profil mecanic agricol este esențială în această perioadă. Cu un proces de producție din ce în ce mai mecanizat, nevoia de specialiști care să știe să repare sau să conducă un utilaj agricol performant este din ce mai acută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *