Școlile ”Sfântul Gheorghe” și ”Mihai Eminescu” din Giurgiu – tot mai aproape de modernizarea promisă

După mai bine de trei ani de așteptare, Școlile ”Sfântul Gheorghe” și ”Mihai Eminescu” din municipiul Giurgiu au intrat în etapa de evaluare și supracontractare pentru proiectele ce vizează îmbunătățirea infrastructurilor educaționale în cele două unități de învățământ.

Proiectul ”Îmbunătățire infrastructură educațională Școala gimnazială Sfântul Gheorghe din Municipiul Giurgiu” presupune modernizarea și recompartimentarea interioară a Corpului C1, repararea finisajelor interioare, amenajarea grupurilor sanitare în interior, dotarea cu sistem centralizat de încălzire și refacerea instalației electrice. De asemenea, clădirea unității va fi anvelopată cu termosistem de 10 cm și va fi refăcută învelitoarea. Valoarea totală a proiectului este de 12.400.000 lei (inclusiv TVA).

Prin proiectul ”Îmbunătățire infrastructură educațională școala gimnazială Mihai Eminescu din Municipiul Giurgiu”, urmează să se realizeze un corp nou de clădire în scopul desfășurării procesului de învățământ într-un singur schimb, pentru toate clasele (pregătitoare – VIII). Acest corp va avea zece săli de clasă, o sală multifuncțională (cu funcțiune curentă de cantină în sistem de catering), o sală de sport, precum și funcțiuni anexă, necesare în desfășurarea procesului de învățământ: grupuri sanitare/sexe pe fiecare nivel, zonă administrativă, zona didactică, vestiare, spații tehnice etc. Valoarea totală este estimată la 13.000.000 lei (inclusiv TVA).

Primarul Nicolae Barbu și-a manifestat speranța că până la vară vor fi finalizate proiectele tehnice și de execuție în cazul modernizării celor două instituții de învățământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *