Noi masuri propuse vor intra în vigoare o dată cu prelungirea stării de alertă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi , 10 martie 2021, Hotărârea numărul 16, prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, prin această hotărâre, CNSU propune modificarea intervalului orar în care este restricționată deplasarea în afara locuinței. CNSU a propus ca interdicția sa fie valabilă în intervalul orar 22.00-05.00.Totodată, se propune limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în stațiunile montane.

Executivul va adopta, în ședința de astăzi, noi măsuri pentru prevenirea extinderii pandemiei de COVID-19. Astfel, autoritățile iau în calcul să înăsprească restricțiile pe teritoriul întregii țări.

Anexa care o însoțește prevede păstrarea acelorași măsuri aflate acum în vigoare – purtarea obligatorie a măștii, interzicerea evenimentelor private, închiderea restaurantelor la interior, a teatrelor și cinematografelor în zonele în care incidența trece de 3 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *