web analytics
Giurgiu-Tribune

Se prelungește starea de alertă!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 54, prin care se prevede prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile, începând cu 14 octombrie.

Documentul, după cum anunța și premierul Ludovic Orban, nu conține măsuri restrictive noi. În schimb, el reglementează măsurile care vor fi luate în ziua votului la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Totodată, a fost adoptată și noua listă cu țările din zona galbenă considerate cu risc epidemiologic ridicat, iar persoanele care sosesc în România din aceste țări vor trebui să stea în carantină.

Între măsurile care rămân în vigoare, este obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Se menținere interdicția de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

De asemenea, este în vigoare interdicția de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00.

Interdicțiile privind organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise rămân în vigoare, cu unele excepții.

Sunt menținute, de asemenea, măsurile deja în vigoare în domeniul HoReCa și al altor servicii.

Alexandra Buzică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *