Se redeschide Biblioteca Județeană „I. A. Bassarabescu” . Vezi aici în ce condiții

Începând cu data de 28 mai 2020, Biblioteca Județeană „I. A. Bassarabescu”  Giurgiu își reia, gradual, activitatea cu publicul.

Serviciile de bibliotecă oferite în această primă etapă sunt:

  • înscrierea la bibliotecă
  • împrumutul de documente la domiciliu
  • restituirea de documente
  • consultarea de documente la Sala de lectură

Program de lucru cu publicul:

  • Sala de lectură (Șos. București, Nr.53): luni-vineri – 8:00-16:00
  • Secția Împrumut Adulți (Str. Ștefan cel Mare, Nr. 14): luni-vineri – 8:00-16:00
  • Secția Împrumut Copii (Str. Ștefan cel Mare, Nr. 14): luni-vineri – 8:00-16:00
  • Filiala (Șos. București, Bl. 66/1D, Sc. a, Ap.3): luni-vineri – 8:00-16:00

Pentru protejarea sănătății utilizatorilor și a personalului bibliotecii, în această perioadă de pandemie, accesul în bibliotecă se va face cu respectarea următoarelor măsuri obligatorii:

Purtarea măștii de protecție pe toată durata vizitei.

– La intrarea în bibliotecă se va efectua termometrizarea noncontact  a utilizatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în incinta clădirii.

– La intrarea în bibliotecă utilizatorii trebuie să-și dezinfecteze mâinile (dezinfectantul pe bază de alcool va fi pus la dispoziție la  intrare).

– Intrarea în holul bibliotecii a mai mult de 2 persoane este interzisă.

– Trierea și îndrumarea utilizatorilor se va realiza de către personalul bibliotecii. Se va efectua și un triaj observațional și nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

– Restituirea documentelor împrumutate se va face la intrarea în bibliotecă, acestea fiind supuse unui regim de carantinare între 3 și 10 zile, în funcție de materialul din care sunt constituite, înainte de a fi puse din nou în circulație.

– Pentru împrumutul de documente vor avea acces, în același timp, maxim 2 persoane, pe o durată de maxim 15 minute, cu respectarea distanțării fizice (1,5 m). Documentele solicitate vor fi puse la dispoziția utilizatorilor de către bibliotecari.

– În Sala de lectură vor avea acces în același timp maxim două persoane, pe o perioadă de maxim 50 de minute, cu respectarea distanței de cel puțin 1,5 m și cu programare pentru a evita timpul de așteptare. Presa cotidiană va putea fi consultată utilizând mănuși de protecție.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *