Se schimbă Codul Rutier

Un nou proiect de lege este depus pe site-ul MAI care vizează o schimbare importantă în Codul Rutier. Principala modificare vizează reducerea vârstei de obținere a permisului de conducere, în concordanță cu practica europeană. Astfel, potrivi proiectului de lege, Codul Rutier urmează să fie modificat în aşa fel încât vârsta de obținere a permisului pentru șoferii de camion și autobuz să fie redusă. Totuși, reducerea vârstei pentru obținerea permisului pentru aceste categorii este condiționată de obținerea unui certificat de competență profesională pentru atestarea calificării. Acest atestat este acordat pe baza participării la un curs și a trecerea unui test la finalul acestuia.

”Vârsta minimă pentru eliberarea unui permis de conducere pentru categoriile C și CE este de 18 ani, cu condiția ca solicitantul să dețină un certificat de competență profesională pentru atestarea unei calificări inițiale, acordat pe baza participării la un curs și a promovării unui test”, prevede proiectul de lege.

Reducerea vârstei se face și în cazul șoferilor pentru autovehiculele destinate transportului de persoane cu mai mult de 8 locuri, în afară de locul conducătorului autor, adică pentru categoria D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *