Se scumpește energia electrică de la 1 ianuarie

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a majorat tarifele de distribuție practicate de filialele Electrica cu valori cuprinse între 2,8% și 6,5%, de la 1 ianuarie 2021, potrivit unui comunicat al companiei, remis, Bursei de Valori București (BVB).

Urmare a analizei datelor transmise de operatorii de distribuție concesionari, ANRE a efectuat pentru fiecare operator de distribuţie concesionar, conform prevederilor Metodologiei, calculele prin care s-au stabilit tarifele de distribuţie pentru anul 2021, cu luarea în considerare a veniturilor ţintă iniţiale (calculate pe baza costurilor prognozate reglementate ale serviciului de distribuţie) şi a corecţiilor anuale aferente anului 2019”, arată ANRE.

Iată situația pentru operatorul de distribuție zonal, E-Distribuție Muntenia (Enel): Inaltă tensiune (IT) 10,41 (lei/MWh) Medie tensiune (MT) 34,55 (lei/MWh) Joasă tensiune (JT) 112,22 (lei/MWh) Așadar, un consumator casnic va plăti, de la 1 ianuarie, un tarif de distribuție total de 157,18 lei/MWh. În acest moment, tariful plătit este de 155,62 lei, deci clienții casnici din această zonă de consum au parte de o creștere de 1,56 lei/MWh (1%).

Tarifele de distribuție a energiei electrice vor sta la baza veniturilor din activitatea de distribuție a energiei electrice realizate de operatorii de distribuție din cadrul Grupului Electrica în cursul anului 2021, precizează reprezentanții companiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *