Secretarul de stat, Ionel Scrioșteanu: Drumul de legătură DN5-Șoseaua de Centură-Podul Prieteniei, aproape de finalizare

În urmă cu un an a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru obiectivul “Drum de legătură DN5 km 60+500 – Șoseaua de Centură – Pod Prieteniei km 61+400”.

Antreprenorul este SC PORR CONSTRUCT SRL, iar valoarea contractului este de 106.638.187,87 Lei fără TVA.

Lucrările pe șantier sunt în stare avansată, după cum a prezentat pe pagina sa de socializare secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, care a efectuat o vizită de lucru pe șoseaua de centură.

Potrivit secretarului de stat, mobilizarea pe șantier este foarte bună, iar dacă vremea va permite, lucrarea va fi dată în trafic până la data de 20 decembrie.

Utilajele care lucrează la acest drum au fost aduse direct din Germania, pentru prima dată în România. Cu ajutorul lor, se toarnă până la 1.300 de mc de beton pe zi. Până acum s-au turnat 13.500, dintre cei aproximativ 33.700 de mc ai drumului.
 În paralel, se lucrează la finalizarea terasamentelor pe zona giratoriului din proximitatea punctului vamal Giurgiu.
Drumul de legătură DN 5 km 60+500 – Șoseaua de Centură – Pod Prieteniei km 61+400, în lungime 5,72 km, are scopul de a asigura conexiunea rutieră între DN5 si punctul de trecere a frontierei Giurgiu. Acesta se desprinde din DN 5, la km 56+197, printr-o intersecție giratorie și continuă spre sud, intersectându-se cu DN 5 și DJ 507, printr-un alt sens giratoriu la km 62+404. Drumul ajunge în sensul giratoriu de la punctul vamal prin Strada Unirii, urmând a fi executat la 4 benzi, două pe fiecare sens, cu aceeași structură ca a variantei ocolitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *