Secția cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Giurgiu , închisă pentru dezinfecție; Update-16.30 : O infirmieră și o asistentă medicală au avut rezultat pozitiv cu noul coronavirus

13 pacienți de pe secția de cardiologie a Spitalului Județean Giurgiu au fost testați si conformați pozitivi cu noul coronavirus după ce un pacient a fost internat in data de 21 septembrie pe secția cardiologie, avand test COVID negativ, apoi a prezentat simptomatologie specifică noului coronavirus. Pacientul  a fost  imediat izolat si retestat, în data de 24.09.2020, iar rezultatul testui a fost pozitiv.

În data de 21.09.2020, un pacient a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu, pe sectia cardiologie, având test COVID negativ. Acesta a prezentat ulterior simptonatologie specifică noului coronavirus, fiind imediat izolat si retestat în data de 24.09.2020, iar rezultatul testui a fost pozitiv. Cadrele medicale din acest spital fac demersuri pentru transferarea pacienților confirmați pozitiv la unități spitalicești care pot prelua pacienti infectați Covid -19.

UPDATE ORA 16.30 : Potrivit conducerii SJU Giurgiu, de dimineață mai erau 5 pacienți de transferat. Restul de pacienți a fost deja transferați la spitale din București și alte județe precum Teleorman și Ilfov. În privința rezultatelor testelor efectuate cadrelor medicale de pe secția Cardiologie, toate au ieșit negative. Doar o infirmieră și o asistentă medicală au avut rezultat pozitiv.

Pentru a stopa o eventuala extindere a focarului, epidemiologii Spitalului Judetean de Urgenta Giurgiu si DSP Giurgiu au decis închiderea sectiei, urmand ca aici sa se efectueze dezinfecția spatiului.

Totodata, pacientii care erau internati pe sectia cardiologie, ale caror rezultate în urma testării au fost negative, vor fi externati, starea lor de sanatate fiind una ameliorata.

 

Camelia SACHETTI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *