web analytics
Giurgiu-Tribune

Secțiile ATI, ținta controalelor

În urma unei întâlniri de lucru ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute între premierul Ludovic Orban, Nelu Tătaru, Raed Arafat, şeful IGSU, Dan Paul Iamandi, şi directorul Inspecţiei Sanitare de Stat, Mioara Comana, s-a decis demararea a unor controale în ceea ce privește siguranța în secțiile ATI. Mai exact, începând cu debutul acestei sâptămâni vor fi demarcate controale în toate secţiile de terapie intensivă de la nivel naţional pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale.

În cadrul şedinţei a fost realizată analiza intervenţiei în cazul tragediei de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, stadiul transferului pacienţilor supravieţuitori şi a fost solicitată colaborarea tuturor instituţiilor abilitate în desfăşurarea cu celeritate a anchetei pentru stabilirea cauzei incendiului.

De asemenea, s-a decis ca, începând cu ziua de luni, echipe mixte ale Direcţiilor de Sănătate Publică şi ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă să desfăşoare controale în toate secţiile de terapie intensivă de la nivel naţional pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale.

În vizorul organelor de control vor intra și cele două secţii ATI giurgiuvene, aflate una la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu iar cealaltă la Spitalul Orăşenesc din Bolintin Vale.

 

Alexandra Buzică

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *