Ședință cu ”de toate” la Consiliul Județean Giurgiu

Marți, 20 aprilie, cu începere de la ora 16.00, sala de spectacol a Centrului Cultural ”Ion Vinea” a găzduit ședința ordinară a Consiliului Județean Giurgiu. A fost cu prezență fizică. A permis și incidența, dar și importanța punctelor aflate pe ordinea de zi.

Ședința a debutat cu depunerea jurământului a doi noi consilieri județeni PNL, Tudorache Petre și Croitorescu Alexandru Liviu.

Un proiect, respins într-o ședință anterioară de către consilierii PSD, a trecut acum fără probleme. Este vorba despre trecerea din domeniul public al muncipiului Giurgiu în domeniul Județului Giurgiu a terenului amplasat în Vama Giurgiu, unde se intenționează construirea unui Complex de sănătate, care va include și un sediu nou pentru Ambulanța Giurgiu.

Trei proiecte au vizat trecerea în administrarea Consiliului Județean a ”Mausoleului Eroilor” din municipul Giurgiu, a ”Crucii lui Mihai Viteazul”din satul Crucea de Piatră și monumentului istoric ”Ansamblul comemorativ” și a terenului aferent acestuia din satul Crucea de Piatră, comuna Călugăreni.

De departe, cel mai disputat punct de pe ordinea de zi a fost cel care a vizat aprobarea bugetului Consiliului Județean pe acest an, un buget despre care președintele C.J., Dumitru Beianu a spus că, la nivelul cheltuielilor de funcționare nu va acoperi toate lunile până la sfârșitul anului, dar va exista și sprijin din partea Guvernului, dar și investiții menite să rotunjească veniturile Consiliului Județean, de altfel, foarte scăzute.

La vot, bugetul a fost aprobat doar de către consilierii PNL, cei de la PSD, votând împotrivă.

S-au mai probat sprijine financiare, contractarea unui credit de 18,5 milioane lei pentru cofinanțarea proiectelor europene, modificarea organigramei scoietății JUDSERV S.R.L. 2020, dar și delegarea unui reprezentant în Adunarea  Reprezentanților din cadrul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Un proiect care a încins spiritele chiar la finalul ședinței a vizat rezilierea contractului dintre Consiliul Județean și societatea ECO SUD S.A., societate care se ocupă cu gestinonarea serviciului de operare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Frătești.

În motivarea de reziliere a contractului cu ECO SUD, Consiliul Județean a invocat neplata redevenței până la termenul stabilit, dar și neplata penalităților în valoare de 40 de milioane lei noi.

În ciuda protestelor și a argumentelor invocate de conducerea ECO SUD, prezentă la ședință, rezilierea contractului s-a produs prin votul în unanimitate al consilierilor județeni.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *