Ședință de îndată la Consiliul Județean Giurgiu: Boicot al consilierilor PSD la un proiect extrem de important

În contextul evoluției abrupte a prețului la energia electrică și la gazele naturale, Consiliul Județean Giurgiu își dorește cele mai avantajoase soluții, alternative, pentru locuitorii județului.

Una dintre ele este construirea unei centrale fotovoltaice, la Gostinu, care să acopere consumul public pentru încălzirea școlilor, a primăriilor, a iluminatului, pentru funcționarea sistemelor de alimentare cu apă, etc.

Pentru că este un proiect extrem de important pentru județul Giurgiu și pentru că pașii necesari implementării sunt contracronometru, azi, la Consiliul Județean a fost organizată o ședință de îndată pentru aprobarea concesionării prin licitație a terenurilor care fac parte din “Ferma Gostinu”, în scopul construirii unei centrale electrice fotovoltaice cu o capacitate de minimum 200 MWp. 

S-a întocmit o documentație stufoasă, de aproape 100 de pagini, parcursă atât de consilierii PNL, cât și consilierii PSD, aceștia din urmă neavând prea multe de obiectat, până la momentul ședinței, când au declarat că, în urma unor discuții la partid, s-au răzgîndit și nu își vor propune membri în comisia privind concesiunea terenurilor și deci, nici nu vor vota dacă proiectul nu este scos de pe ordinea de zi.

Motivele invocate de social-democrați s-au dovedit a fi puerile, lipsite de orice bază legală, cerințe care nu fac parte din documentația proiectului și care, doar de dragul de a le satisface pretențiile, ar fi necesitat costuri inutile din partea Consiliului Județean.

De altfel, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu a declarat că dacă acest proiect nu va fi demarat până la jumătatea anului viitor, există riscul de a-l pierde și de a-i priva pe giurgiuveni de o construcție extrem de importantă.

Totuși, în ciuda tuturor argumentelor oferite de președinte, secretarul județului și administratorul public, consilierii PSD au urmat ordinul de partid și s-au abținut de la vot.

Proiectul a devenit hotărâre prin votul majorității asigurate de consilierii PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *