Ședință extraordinară a Consiliului Local. Primăria vrea prelungirea contractului cu Liber Trans încă 3 luni

Marți, 30 august, la ora 14.00, consilierii locali sunt convocați în ședință extraordinară pentru a aproba, din nou, prelungirea contractului cu societatea Liber Trans, cea care asigură transportul în comun în municipiul Giurgiu.

Aceeași hotărâre s-a aflat și pe ordinea de zi a ședinței ordinare de săptămâna trecută, numai că, la începutul ședinței, primarul Adrian Anghelescu ( care nu a participat la ședință) a transmis un mesaj vieprimarului Silviu Dumitrescu, cu propunere de retragere a proiectului de pe ordinea de zi.

Contractul cu Liber Trans a mai fost prelungit de două ori până acum, cu promisiunea primăriei că activitatea de transport în comun va reveni societății Tracum S.A.

Deocamdată, promisiunea nu poate fi onorată, întrucât operatorul de transport TRACUM nu poate demara activitatea din următoarele motive:

  • nu a obținut certificatul de urbanism și implicit autorizația de funcționare a stației de alimentare cu GNC;
  • nu a achiziționat cardurile de transport;
  • lipsă personal calificat (șoferi)- angajarea minimului necesar se va putea realiza după îndeplinirea condițiilor mai sus menționate.

Potrivit TRACUM S.A., în prezent, cea mai mare problemă o reprezintă obținerea autorizației pentru stația de alimentare cu Gaz Natural Comprimat (GNC), pentru care a înaintat primăriei și două scenarii, în ambele cazuri, termenul de obținere al dodumentului fiind de două-trei luni. 

Prin urmare, în lipsa acestor documente care pot permite derularea activității S.C. TRACUM S.A., singura soluție a municipalității este prelungirea contractului cu Liber Trans, contract care expiră pe 5 septembrie 2022, pentru că, în caz contrar, municipiul Giurgiu va rămâne fără transport public în comun.

Rămâne de văzut care va fi votul consilierilor locali, dar si argumentele primăriei pentru susținerea proiectului de hotărâre, având în vedere că reprezentanții PSD au mai boicotat o dată sedința, prin neprezentare, cu același punct pe ordinea de zi.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *