Ședință extraordinară la Consiliul Local. Toți banii care se încasează merg la căldură

Subvenția la căldură suportată de primăra Giurgiu pentru a acoperi costul gigacaloriei creează, în continuare, mari probleme financiare. Se mai adugă și prețul gazului, care a dat toate calculele peste cap, așa că, tot ce strânge primăria din încasări merge la plata gazului pentru ca orașul să nu rămână în frig, așa cum s-a întâmplat timp de o săptămână cu școlile.

De pildă, azi, în ședința extraordinară a Consiliului Local s-a aprobat, cu unanimitate de voturi, convenția încheiată între Societatea PREMIER ENERGY SRL, Societatea UZINA TERMOELECTRICA PODUCTION GIURGIU și primăria Giurgiu, convenție ce prevede alocarea sumei de 1,4 miliarde lei pentru plata gazului.

Primăria Giurgiu nu are însă, acum, toată suma, azi virându-se doar 400 mil. lei, urmând ca restul sumei să fie virată în funcție de încasările la bugetul local.

O situație complicată, dar salvatoare pentru cei care se încălzesc de la CET, dar care naște discuții în rândul celor care se încălzesc din alte surse și care nu primesc nicio subvenție.

Cu alte cuvinte, subvenția acordată de primărie, care aparent face un bine celor care primesc agent termic în sistem centralizat, privează municipalitatea de investiții, pentru că tot ce se încasează merge la gaze.

Sunt voci care susțin eliminarea subvenției sau reducerea acesteia semnificativ, astfel încât deficitul bugetar să nu crească și mai mult, iar primăria Giurgiu să se afle într-o uriașă dificultate.

One thought on “Ședință extraordinară la Consiliul Local. Toți banii care se încasează merg la căldură

  1. Nu înțeleg de ce subvenția o primesc doar cei care se încălzesc în sistem centralizat. Ce vina avem noi ca Termoelectrica nu are rețea pe toate străzile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *