Șeful Poliției Giurgiu, cms. șef Dana Ionuț Bogdan: ”Trebuie să ascultăm mai mult și mai atent ceea ce ne sesizează cetățenii”

Azi, 14 februarie, Inspectoratul Județean de Poliție și-a prezentat bilanțul pe 2021.

Activitatea poliției giurgiuvene a fost prezentată de nou șef al Poliției Giurgiu, cms. șef  Dana Ionuț Bogdan, la o lună de când a fost împuternicit să conducă IPJ Giurgiu.

Chiar dacă, în cifre, bilanțul Poliției Giurgiu se prezintă bine, nu pot fi trecute cu vederea infracțiunile, în special furturile, care sunt în creștere față de 2020, un aspect care poate fi pus pe seama pandemiei, dar mai ales pe deficitul mare de personal cauzat de valul de pensionări și de locurile vacante neocupate în urma concursurilor.

Lipsa polițiștilor se resimte, în mod special, în mediul rural, la Serviciul de Ordine Publică de la municipiu, dar și la Serviciul Judiciar, astfel că, per total, la nivelul Poliției Giurgiu ar fi nevoie de circa 170 de polițiști pentru a acoperi acest deficit, a precizat cms. Marian Bratu – șef Serviciu Ordine Publică.

În cadrul aceleiași conferințe a participat și șeful Serviciului Județean pentru Transporturi Giurgiu, Bogdan Fudulu, care a prezentat activitatea structurii pe care o coordonează.

În opinia șefului IPJ Giurgiu, activitatea poliție giurgiuvene pe anul 2021 este caracterizată ca fiind bună, însă mare accent se va pune în perioada următoare pe relația polițist-cetățean.

Cms. șef. Dana Ionuț Bogdan își dorește ca polițiștii asculte mai mult și mai atent sesizările venite din partea cetățenilor, pentru a nu se mai ajunge în situații în care polițiștii să fie cercetați disciplinar, în special pentru abuzuri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *