SEMINARUL TEOLOGIC „TEOCTIST PATRIARHUL” DIN GIURGIU ŞI-A SĂRBĂTORIT OCROTITORUL


Ca în fiecare an, în ziua de 12 mai, profesorii şi elevii Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul” din Giurgiu îl cinstesc pe ocrotitorul lor spiritual, Sfântul Mucenic Ioan Valahul.
Însă anul acesta Seminarul Teologic Ortodox “Teoctist Patriarhul” și-a sărbătorit , în condiții speciale, ocrotitorul spiritual.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită, cu binecuvantarea Preasfintitului Ambrozie, de către părintele director Edmond Nicolae Popa într-un cadru restrâns.


În cuvântul de învățătură, cuvânt pe care îl adresează, potrivit tradiției, unul din seminariștii din anul al IV-lea, s-au evidențiat calitățile morale și puterea credinței acestui sfânt nou mucenic.
Îndemnul a fost unul de rugăciune și de luare aminte la exemplul de statornicie în credința creștină. 

Au fost adresate mulțumiri Preasfintitului, profesorilor, pedagogilor și tuturor celor care s-au ostenit și se ostenesc pentru buna organizare a acestei școli vocaționale.

După Sfânta Liturghie, a fost săvârşită o slujbă de parastas pentru vrednicul de pomenire Părinte Patriarh Teoctist, ctitorul spiritual al şcolii teologice giurgiuvene care, începând din data de 12 mai 2008, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit numele „Teoctist Patriarhul”.

Emil PĂLĂNGEAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *