Sesizări  cu privire la neacordarea, conform legii, a burselor monoparentale

Mai muti părinți din Giurgiu au făcut sesizări  cu privire la neacordarea, conform legii, a burselor monoparentale. Nemulțumirile vizează  anumite unități de învățământ care ar solicita prezentarea unui certificat de celibat pentru a acorda bursele în cauză. Aceste sesizări au fost făcute nu numai de părinții cu copii de etnie romă, ci vizează toate categoriile de elevi din județul Giurgiu.
Sănătatea, educația, accesul la piața muncii, îmbunătățirea condițiilor de locuire pentru comunitățile rome vulnerabile, dar și combaterea discriminării și a atitudinilor antirome, sunt discutate periodic de către instituțiile responsabile în gestionarea problemelor cu care se confruntă acești cetățeni. În cadrul celei mai recente ședințe de lucru a Grupului de Lucru Mixt pentru Romi al județului Giurgiu, creșterea calității vieții cetățenilor de etnie romă a reprezentat tema principală de discuții .
Tot în  cadrul ședinței menționate, președintele Organizației Județene a Partidei Romilor ”Pro Europa” Giurgiu,  Mihăiță Grigore, a semnalat faptul că a primit o serie de sesizări de la părinți cu privire la neacordarea, conform legii, a burselor monoparentale, mai ales că anumite unități de învățământ solicită prezentarea unui certificat de celibat pentru a acorda bursele în cauză. Aceste sesizări au fost făcute nu numai de părinții cu copii de etnie romă, ci vizează toate categoriile de elevi din județul Giurgiu.
Subprefectul județului Giurgiu,  Mirel Brăgaru, a sugerat transmiterea unei sesizări referitoarea la această speță către Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu,răspunsul urmâns a fi  transmis, spre informare, și Instituției Prefectului.
În plus,pentru a elimina orice dubiu cu privire  la lista documentelor ce trebuie depuse, conform prevederilor legale, pentru a beneficia de bursa monoparentală, subprefectul județului Giurgiu a sugerat ca Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu să transmită o adresă către toate unitățile de învățământ din județ, în cuprinsul căreia să fie enumerate toate documentele necesare în acest scop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *