SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL; ZI DE BUCURIE ÎN PAROHIA PALANCA, PROTOPOPIATUL BOLINTIN


În data de 29 iunie, credincioșii ortodocși sărbătoresc pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Cu acest prilej, PS AMBROZIE, Episcopul Giurgiului, a oficiat Sf. Liturghie în lăcașul de cult cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” al Parohiei Palanca, Comuna Florești-Stoienești, Protopopiatul Bolintin.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul nostru a evidențiat pe Sfinții și întru tot lăudații Apostoli Petru și Pavel, cei dintâi pe scaun șezători și propovăduitori ai Evangheliei lui Hristos.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor prezenți au fost aduse spre închinare Icoana Maicii Domnului de la Așezământul monahal „Grădina Maicii Domnului” – Letca Nouă, dar și Icoana Maicii Domnului – Prodromița, copie lucrată la Sf. Munte Athos, adusă de la Noua Catedrală Episcopală ,,Sf. M. Mc. Gheorghe” din municipiul Giurgiu.

Ierarhul i-a felicitat pe părintele Nicolae Dumitrescu, parohul bisericii și pe părintele Nicolae Barbu, preot coslujitor și consilier eparhial pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată, iar doamnelor preotese le-a oferit cărți și albume publicate la editura episcopiei.
De asemenea doamnelor profesoare de la Școala Gimnazială din Palanca, Preasfințitul Ambrozie le-a oferit diplome de merit pentru rezultatele obținute la evaluarea națională a elevilor de clasa a VIII-a.
La rândul său , părintii Nicolae Dumitrescu și Nicolae Barbu au oferit Preasfintitului Ambrozie un frumos buchet de flori și au mulțumit preoților și credincioșilor prezenți pentru participarea la acest eveniment important din viața Parohiei.

La final, toți cei prezenți au primit din partea Ierarhului lor ultimul număr al revistei “Familia Ortodoxă” și iconițe.
Reportaj și galerie foto: Emil Pălăngean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *