“Shadow day”-experiment de cariera in cadrul programului “Scoala Altfel”

In perioada 6-10 Noiembrie a.c. , in cadrul programului “Scoala Altfel ” ,50 de elevi din clasele a XI-a si a XII-a de la Colegiul Național “Ioan Maiorescu” din
municipiul Giurgiu vor avea ocazia sa afle informații despre mai multe profesii , chiar de la cei care le practica.

Astfel, in cadrul programului internațional Job Shadow Day, derulat de Junior Achievement (JA) România și școlile partenere, tinerii au ales profesioniști din diverse domenii pe care îi vor asista „din umbră”, în funcție de meseriile pe care doresc să le practice în viitor.

Scopul acestui program este acela de a stimula curiozitatea tinerilor, de a-i motiva să învețe mai bine și să aplice ceea ce știu în comunitățile lor.

Programul Job Shadow Day este implementat de 16 ani în România. Prin intermediul acestuia, elevilor li se oferă oportunitatea de a intra în contact cu mediul unui loc de muncă pentru a înțelege mai bine meseria, sarcinile, responsabilitățile, dar și abilitățile și competențele de care au nevoie pentru profesia respectivă.

Mai mult decât atât elevii vor fi sprijiniți să înțeleagă ce fel de meserie le-ar putea aduce satisfacție și să ia contact încă din școală cu mediul profesional în care doresc sa activeze.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *