Giurgiu-Tribune

Şi în acest an de Bobotează a fost păstrată tradiţia.Giurgiuveni credincioşi şi curajoşi s-au aruncat în apă după cruci

Reportaj şi galerie foto: EMIL PĂLĂNGEAN

Astăzi, 6 ianuarie 2020, credincioșii împreună cu Ierarhul lor, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, alături de preoți și de diaconi de la toate bisericile din Giurgiu, au pornit în procesiune din fața vechii Catedrale Episcopale.

Procesiunea a poposit la Biserica Buna Vestire și Schitul Sf. Nicolae și s-a oprit la Canalul Sf. Gheorghe, unde, dintr-un loc special amenajat, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a binecuvântat apele Dunării.

Potrivit tradiției, Ierarhul a aruncat o cruce de lemn în apa Dunării, iar unul dintre tinerii creștini prezenți a ridicat-o din apă, continuându-se, astfel, o datină ce dăinuie de veacuri în sufletul poporului nostru.

Cu acest prilej, a avut loc premierea câștigătorului de către domnul Barbu Nicolae, primarul orașului Giurgiu.

Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, împreună cu părinți de la Centrul Eparhial, a aruncat, apoi, mai multe cruci de lemn în apele Dunării, care au fost recuperate de tineri.

Ca în fiecare an, la aceste manifestări închinate slăvitului Praznic al Botezului Domnului, alături de mii de giurgiuveni, au fost prezente și oficialități județene și locale, care au ținut să ia parte la bucuria duhovnicească prilejuită de acest mare praznic al creștinătății.

La final, Ierarhul nostru i-a binecuvântat pe toți cei prezenți, oferindu-le calendare și iconițe.

Visits: 34

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *