web analytics
Giurgiu-Tribune

Sindicalistii de la Protectia Copilului Giurgiu-in Greva Japoneza sau in asteptarea alocarii fondului de rezerva?UPDATE 13.50 – Salariatii DGASPC Giurgiu au decis sa mai astepte pana pe 14 decembrie

Pe 5 Decembrie, Sindicatul Protectia Copilului Giurgiu(SPCG), a decis declansarea de proteste sub coordonare si cu sprijin din partea PUBLISIND, federație căreia SPC Giurgiu îi este afiliat. Masura a fost luata in urma nemultumirilor angajatilor DGASPC Giurgiu care nu isi primesc salariile la timp  si care au intarzieri mari la plata contributiilor catre stat . Astazi si maine , conform calendarului anuntat, ar trebui sa vedem daca sindicalistii se vor tine de cuvant, sau se vor lasa induplecati de promisiunile facute de Consiliul Judetean , care sustine ca  va achita toate datoriile catre DGASPC cu bani din fondul de rezerva, imediat ce alocarea acestora va fi publicata in Monitorul Oficial.

UPDATE  13.50. Salariații de la DGASPC Giurgiu nu au mai desfasurat activitatile de protest  dupa ce au primit asigurari ca pana vineri, 14 decembrie  isi vor primi salariile peluna noiembrie. In caz contrar, vor fi reluate mișcările de protest după calendarul stabilit.

Angajatiii DGASPC Giurgiu, au contributiile neplatite de 5 luni, iar salariile aferente lunii octombrie, au fost virate abia  vineri, 7 decembrie, după şedinţa Consiliului Judeţean Giurgiu. In continuare angajatii directiei asteapta sa le fie platite drepturile banesti .

Sindicatul Protectia Copilului Giurgiu (SPCG) afiliat Federatiei PUBLISIND, a decis declansarea de proteste sub coordonare si cu sprijin din partea PUBLISIND, federație căreia SPC Giurgiu îi este afiliat, pentru a pune la punct ultimele detalii ale mișcărilor sindicale de protest ce urmează. Anuntul a fost facut marti, 5 decembrie, pe siteul federatiei http://publisind.ro/la-un-giurgiu-al-psd-salarii-neplatite-de-doua-luni-in-asistenta-sociala-proteste/?fbclid=IwAR3ioBdprE_Hk5ts8ch6hGPaUZNtTbasdq2ARlvr-VLQYYTJdQEJe5r6fVw.

Pentru astazi, 11 decembrie , sindicaliștii au planificat o grevă japoneză ce va fi urmată de pichetarea sediului DGASPC Giurgiu si continuată cu un marș de protest până la Consiliul Județean , în data de 12 Decembrie.

Ramane sa vedem daca sindicalistii vor da curs anuntului din 5 decembrie, sau se vor  lasa induplecati de promisiunile facute de Consiliul Judetean care a anuntat luni, 10 decembire  printr-un comunicat de presa ,ca  aşteaptă publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii privind alocarea unor sume din fondul de rezervă, inclusiv judeţului Giurgiu , din care vor fi   achitate toate datoriile către DGASPC , respectiv salarii nete, contribuţii curente, contribuţii restante, precum şifacturile neachitate la furnizori.

Daca angajatii DGASPC se vor lasa prada promisiunilor, ori vor ramane pe pozitii,vom vedea astazi si maine .

Camelia Sachetti

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *