Sistem informațional integrat pentru măsurile de siguranță rutieră, în județul Giurgiu

Printr-un proiect transfrontalier cu Bulgaria, județul Giurgiu va beneficia de un sistem informațional integrat pentru măsurile de siguranță rutieră. Scopul principal al acestui proiect este să cartografieze accidentele rutiere înregistrate, să le analizeze pe cele existente și să prezică apariția (din cauza condițiilor rutiere modificate) a locațiilor punctelor negre din secțiunile de drum (sau din apropierea acestora), prevăzute pentru reabilitare în judeţul Giurgiu. Cartarea și analiza acestor condiții vor sprijini planificarea și implementarea incidentelor pentru a reduce incidentele în aceste locații și va contribui la creșterea siguranței circulației persoanelor și a mărfurilor în aceste zone.

 

Proiectul „Îmbunătățirea nodurilor Giurgiu-Byala pentru o conectare mai bună la rețeaua infrastructurii TEN-T”, acronim B-TeN, cod e-MS: ROBG-442 este  finanţat prin Programul  INTERREG V-A România-Bulgaria.

În managementul siguranței rutiere, un punct negru este un loc în care accidentele rutiere sunt mai frecvente. Cel mai adesea acest lucru se întâmplă din diverse motive, cum ar fi: schimbarea bruscă a pantei longitudinale sau transversale a drumului, includerea unui drum, astfel încât traficul de pe drumul principal să fie ascuns, semne de avertizare proaste sau ascunse la intersecții sau marcaje inadecvate pentru a regla drumul, posibilitățile reduse de depășire.
De ceva timp, măsurile de reducere a acestor accidente prin plasarea unor marcaje suplimentare, limite de viteză, îmbunătățirea liniilor de vedere, îndreptarea coturilor sau instalarea radarelor au fost un element cheie al politicii de siguranță rutieră. Cu toate acestea, evaluările actuale ale experților arată că beneficiile acestor intervenții sunt adesea exagerate. În unele cazuri, se afirmă chiar că rezultatul final este o creștere a numărului total de victime.
Majoritatea acestor măsuri au adesea un efect limitat sau sunt prea târziu – incidente continuă să se producă acolo, ceea ce înseamnă probabil că contramăsurile puse în aplicare nu au avut succes în totalitate.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *