Situația dascălilor vaccinați și a persoanelor infectate, la nivelul unităților de învățământ

Vaccinarea dascălilor și a personalului didactic auxiliar sau nedidactic a debutat la Giurgiu pe 25 februarie. Special pentru această categorie de persoane a fost creat un centru de vaccinare în incinta Casei Corpului Didactic, iar vaccinurile folosite au fost AstraZeneca pentru persoanele până în 55 de ani și Pfizer pentru persoanele peste 56 de ani.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, vaccinarea personalul care își desfășoară activitatea în sistemul de învățământ giurgiuvean s-a desfășurat în data de 25.02.2021, fiind vaccinate aproximativ 100 de persoane (cadre didactice, personal didactic auxiliar și personal nedidactic).

În ceea ce privește reacțiile adverse, acestea au fost minore, doar durere la locul injectării. Cea de-a doua doză de vaccin va fi administrată, în funcție de tipul de vaccin administrat la Centrul de la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, conform informării pe care persoanele în cauză au primit-o prin SMS.

Referitor la numărul cazurilor de coronavirus din unitățile de învățământ giurgiuvene, au fost confirmați 41 de elevi, 16 cadre didactice și 5 din categoria personalului nedidactic.

Potrivit metodologiilor în vigoare, dacă la nivelul învățământului primar se confirmă un caz pozitiv cu noul coronavirus, toată clasa respectivă intră în carantină și va desfășura cursurile exclusiv online timp de 14 zile.

În cazul învățământului gimnazial și liceal, se realizează anchetă epidemiologică, iar conducerea unității de învățământ, în urma consultării cu DSP, decide dacă elevii din clasa respectivă continuă cursurile cu prezență fizică ori intră în scenariul 3 (exclusiv online) timp de 14 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *