Protestul locuitorilor din comunele Florești-Stoenești și Găiseni din județul Giurgiu, precum și numeroasele adrese către instituțiile statului, nu au rămas fără urmări.
Secarea ”subită” a râului Sabar care a dus la revolta giurgiuvenilor din nordul județului a ajuns și la cunoștința ministrului Mediului, Mircea Fechet.
Însoțiți de senatorul Toma Petcu, cel care a făcut posibilă întâlnirea cu ministrul mediului, primarul localității Florești-Stoenești, Constantin Dumitru, alături de viceprimarul și secretarul general al primăriei s-au aflat față în față cu ministrul Fechet căruia i-a fost înaintat un memoriu ce cuprinde, în detaliu, situația creată de ANIF Dâmbovița.
Vă reamintim că, în această vară, râul Sabar, a început să sece inexplicabil, iar din apa limpede care traversează localitățile Florești-Stoenești și Găiseni nu a rămas nimic…doar pietre și vegetație sălbatică.
Investigațiile primarului și cetățenilor din cele două comune au scos la lumină ceea ce se bănuia de la început și anume …Sabarul nu a secat din cauze din naturale, ci din cauza irigării unei suprafețe de 24.000 de hectare de teren agricol, așa cum reiese din răspunsul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare Dâmbovița.
Vorbim de un dezastru ecologic și de crearea unei situații fără precedent…secarea unui râu pentru irigații.
Cum lucrurile nu pot fi lăsate așa, în urma întâlnirii de la Ministerul Mediului, s-a dispus analiza amănunțită a Corpului de Control, în special pentru a lămuri modul în care s-a autorizat lucrarea care a dus la secarea râului Sabar.