Situație critică la Spitalul Județean Giurgiu. Personalul medical, amenințat frecvent de rudele pacienților

În prezent, la Spitalul județean Giurgiu sunt internate 120 de persoane infectate cu coronavirus, multe aflate în stare gravă. Pe lângă numărul covârșitor de pacienți, medicii și asistenții se confruntă zilnic cu presiuni și amenințări din partea rudelor celor internați.

Chiar zilele trecute, ușa unei secții a spitalului a fost spartă de ruda unui pacient pe motiv că acesta nu ar fi fost vizitat de medici atât de des pe cât și-ar fi dorit aparținătorul. În acest caz este un dosar în lucru la Poliția Municipiului Giurgiu, bărbatul în cauză fiind cercetat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean, dr. David Edelstein rudele pacienților nu au încredere în tratamentul administrat celor internați și nici în modalitatea de aplicare a acestuia.

Foarte multe dintre amenințări țin de modul de administrare a medicamentelor. Asistentele medicale sunt filmate cu telefoanele de către pacienți în timpul adminstrării tratamentului din teama că li s-ar administra medicamente care în loc să îi vindece, le-ar face rău. Se primesc amenințări fizic, la telefon, prin mesaje, mulți dintre medici și asistenți fiind în pragul demisiilor, iar eu sunt una dintre acele persoane.” – ne-a declarat dr. David Edelstein.

De asemenea, mulți pacienți refuză să fie conectați la oxigen, pe motiv că li s-ar face rău intenționat, asta în condițiile în care, saturația acestora este extrem de mică, nu pot respira, iar oxigenoterapia le-ar salva viața.

Dr. David Edelstein spune că deja sunt câteva demisii scrise ale personalului medical care nu mai poate suporta presiunile și amenințările celor care cred că, în mod voit, se vrea răul pacienților și nu vindecarea acestora.

Din păcate, la Spitalul Județean Giurgiu vin zilnic pacienți infectați cu coronavirus în stare foarte gravă pentru că, în loc să se adreseze spitalului în primele faze ale bolii, amână până când, de cele mai multe ori, nu mai este nimic de făcut. Majoritatea sunt persoane în vârstă, cu comorbidități, care neglijează administrarea unui tratament, ceea ce le agravează starea de sănătate.

Medicul David Edelstein spune câ atât el, cât și colegii săi medici și asistenți sunt la capătul puterilor, fac tot ceea ce este omenește posibil pentru pacienți, însă nu știe cât vor mai rezista fizic și psihic acestui val de amenințări și neîncredere din partea celor care se adresează spitalului Județean Giurgiu.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *