web analytics
Giurgiu-Tribune

Sosia lui Monty , soldatul din Okinawa si social-democratul de stepa

 

 

 

In timpul debarcarii din Normandia , fortele aliate erau conduse de generalul american Montgomery, Monty cum il poreclisera soldatii. .
Generalul insufla mult curaj soldatilor , motiv pentru care prezenta lui la debarcarea de pe plajele din Dunkerque era o necesitate .
inteligence-ul american a gasit un actor de mana a doua care semana flagrant cu generalul si care a jucat perfect rolul lui Monty .
Nu si-a dat nimeni seama ca era o sosie , numai ca respectivul actor care a supravietuit bataliei n-a mai reusit niciodata sa iasa din rolul vietii lui .
A mai trait vreo douazeci de ani convins ca el este generalul Montgomery .
La zece ani de la incheierea ostilitatilor din cel de-al doilea razboi mondial , un avion de linie a fost atacat deasupra arhipeleagului Okinawa cu tiruri de pistol automat .
Autoritatile japoneze alertate au descoperit un soldat uitat de zece ani intr-o transee care primise ca ultima comanda sa traga in tot ce misca pe deasupra sa .
N-au reusit sa-l recupereze .
A murit la ospiciu vanand avioane americane .

Societatea romaneasca fierbe.
Mult asteptatele mariri de salarii cu 25% n-au fost decat gogorite intr-o balamuceala insailata de Dragnea si denumita pretentios

Program de Guvernare .
Preturile au luat-o razna , inflatia asemenea , salariile scad , contributiile cresc , muncitorii cu jumatate de norma aduc bani de-acasa pentru plata contribbutiilor , guvernele cad ca MIG-urile , Dragnea colecteaza dosare penale , Olguta minte cu nerusinare , bani nu sunt si saracia-i mare.
Te intalnesti pe strada cu social-democratul de stepa si-ti face capu mare cu : Investitii , PNDL , cresteri salariale , alocari bugetare fara precedent , mii de kilometri de autostrada , aeroport la Rasuceni si la Prundu , grad de absortie a fondurilor de coeziune de 125% , americani si nemti prosternati la picioarele lui Dragnea , alocatii de 500 de euro…. de- ti vine sa te pui iar serios pe treaba , poduri suspendate , trenuri de mare viteza , chinezi si japonezi asteptand la coada sa ne destepte si sa ne pricopseasca , presedinti de consilii judetene geniali , Badalau omniscent si omnipotent desi in cadere libera si bani, bani, bani bani in nestire si boierie tata.
La tine buzunarele sunt goale si stomacu gol si el . Stai si-asculti , incepi sa crezi in statu’ paralel si te-ntrebi daca actoru-ala care-a murit convins ca e Montgomery , sau soldatul Japonez uitat in Okinawa nu erau complet sanatosi la cap pe langa asta , social- democratul de stepa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *