Spaţiile de pregătire a hranei din imobilele deţinute de parohiile şi mănăstirile din Giurgiu , la dispoziţia autorităţilor în vederea amenajării unor centre de carantină

Ieri, 15 martie 2020, la Mănăstirea Comana, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, s-au desfăşurat lucrările Permanenţei Consiliului Eparhial al Episcopiei Giurgiului, în cadrul cărora s-au luat diverse hotărâri ce privesc aspecte pastoral misionare şi administrative în contextul actual creat ca urmare a creşterii riscului de contaminare cu coronavirusul COVID-19.

Membrii consiliului au inventariat toate spaţiile  din imobilele deţinute de parohii şi mănăstiri care, la nevoie, ar putea fi puse la dispoziţia autorităţilor în vederea amenajării unor centre de carantină.

Astfel, spaţiile de pregătire a hranei din imobilele deţinute de parohiile şi mănăstirile din Giurgiu precum Cantina Socială Sf. Andrei a Parohiei Sf. Treime Smârda din Mun. Giurgiu ori Mănăstirea Sf. Ioan Rusul din loc. Slobozia, ar putea fi puse la dispoziţia autorităţilor în vederea amenajării unor centre de carantină

In plus, preoţii din parohiile din cuprinsul Episcopiei Giurgiului au obligaţia de a populariza în rândul credincioşilor şi de a respecta cu stricteţe toate îndrumările şi dispoziţiile autorităţilor de stat cu privire la regulile și măsurile de prevenire și limitare a eventualelor îmbolnăviri cu virusul COVID-19.

Totodată, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a subliniat faptul că în aceste momente de criză este foarte important să ne protejăm sănătatea trupească, dar, în acelaşi timp, la fel de important este ca toţi slujitorii sfintelor altare să continue să slujească comunităţile parohiale, să sprijine şi să vină în ajutorul tuturor celor care au nevoie de mângâierea sufletească a Bisericii.

Emil Pălăngean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *