Spectacol-sezatoare, expoziții, si masa cu preparate românești si bulgărești la “Drumul tradiției populare”

Vineri 8 Decembrie 2017 , începând cu ora 12.00, la Căminul Cultural Malu din jud Giurgiu va avea loc un e eveniment cultural transfrontalier bazat pe un proiect de promovare a obiceiurilor si tradițiilor populare din Giurgiu si Russe.

Astfel, in cadrul proiectului “Drumul tradiției populare” se va putea vizita expoziția de etnografie din incinta Căminului Cultural Malu si vor fi lansate publicațiile “Antologie de folclor vlăscean”, antolog, Dunia Palangeanu si a Revistei „Lada de zestre a folclorului vlăscean „ editată de Scoala Gimnazială „Ioan Bădilă” din Malu, jud. Giurgiu.

Tot in cadrul evenimentului va avea loc si o expoziție de etnografie și sculptură în lemn organizată de partenerii din Ruse,Bulgaria.Prezintă Viara Koseva și Ivan Ceșmedjiev ,Ruse.

Si pentru ca se apropie sărbătorile de iarna, se vor canta colinde și se vor recita poezi de iarnă,cu poetele Dunia Pălăngeanu(Giurgiu) și Nadejda Radeva ,Uniunea Scriitorilor Liberi,Ruse.

Spectacolul-sezatoare va cuprinde mai apoi dansuri populare vlăscene precum și colinde,muzică populară bulgară si dans popular tradițional bulgar.

Coordonatori,Scoala gimnazială Malu,Căminul Cultural Malu, Centrul Cultural Hristo Botev Ruse,Antonia Koseva,coregraf,Ansamblul artistic Star Dance,Ruse.

Interpreții bulgari vor fi Danka Ilieva,Nedelcio Nikolov(acordeon) si Ralița Ivanova Jasmina Koseva,dansatoare.


Liliana Bodnariuc ,Daniel Sima , Selena și Valentin Mărgean vor interpreta colinde românești și cântece populare vlăscene.

Nu va lipsi masa tradițională de Vlașca cu preparate culinare specifice zonei și sărbătorilor de iarnă precum si preparate culinare tradiționale bulgare.

Organizatorii evenimentului sunt: Asociația de tineret „Ion Vinea” Giurgiu,
Cenaclul transfrontalier de Literatură și Artă „Constelații Dunărene” ,
Școala gimnazială „Ioan Bădilă” -Malu,
Căminul Cultural si Primaria Malu,
Centrul Cultural „Hristo Botev” Ruse-Bulgaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *