Sprijin de la Guvern pentru familii și persoane singure, nevoiașe, din Giurgiu

Guvernul acordă ajutoare de urgență în sumă totală de 739.300 pentru sprijinirea a 219 familii și persoane singure care fie se află în situaţii de necesitate în urma unor incendii și alunecări de teren, fie au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, vineri, după ședința de Guvern care a avut loc joi seara.

Astfel, s-a aprobat suma de 139.500 lei pentru 24 familii și persoane singure din județele Bacău, Buzău, Constanța, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Teleorman, Vâlcea și Vaslui care se află în situații de necesitate cauzate de incendii.

Suma de 11.000 lei merge către două familii din județele Bistrița-Năsăud și Mureș care se află în situații de necesitate cauzate de alunecări de teren.

Cea mai mare sumă, respectiv 588.800 de lei este aprobată pentru 193 familii și persoane singure din județele Arad, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și municipiul București se confruntă cu situații deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

„Ajutoarele de urgenţă aprobate de Executiv sunt acordate în baza anchetelor sociale efectuate de agențiile teritoriale pentru plăți și inspecție socială și sunt suportate din bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale”, se arată în comunicatul de presă citat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *