Sprijin de la Ministerul Apararii Nationale pentru a ucide preventiv peste 180 de porci din Calugareni-Giurgiu

Peste 180 de porci din comuna Calugareni vor fi sacrificati preventiv , dupa ce au au fost identificate noi focare de pesta porcina.
Prefectul judetului Giurgiu, Adriana Putaru, a anuntat luni , 29 octombrie, ca va fi nevoie de sprijinul armatei pentru a aplica aceasta masura .

Este a doua oara cand autoritatile judetene apeleaza la sprijinul armatei pentru uciderea preventiva a porcilor afectati de virusul pestei porcine africane.
De aceasta data s-a dispus uciderea a peste 180 de porci in comuna Calugareni, dupa ce au fost confirmate noi focare. In urma acestei masuri, au fost ucisi pana miercuri 31 octombriem  35 de porci, si se depun in continuare eforturi pentru stingerea definitiva a focarelor.

Si vineri 26. Octombrie , autoritatile locale au solicitat Ministerului Apararii Nationale sprijin constand in personal specializat pentru uciderea si ingroparea porcilor din Mihai Bravu, Budeni si Calugareni Judetul Giurgiu, dupa confirmarea a doua focare de pesta porcina africana. Tot atunci s-a dispus si inchiderea Targului agroalimentar de la Calugareni .
Directorul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Giurgiu, dr. Liviu Florescu, spune ca in ambele situatii s-a apelat la ajutorul armatei din cauza numarului mare de animale care trebuie sacrificate si pentru ca din pacate , la primariile din localitati nu s-a gasit oameni cu care sa se poate desfasura aceste operatiuni.
In asemenea situatii se formeaza o echipa care pe langa medic si tehnicieni veterinar, trebuie sa asigure si caratul animalelor ucise preventiv.
In plus, chiar ministrul Petre Daea a recomandat autoritatilor locale sa apeleze la sprijinul armatei in caz de nevoie .
În total, în județul Giurgiu, sunt 25 de focare de pestă porcină africană și sunt afectate de această epidemie șapte localități.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *