Stoparea programului PNDL 2, o minciună gogonată

Recent, au apărut mai multe informații potrivit cărora Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2 s-ar stopa pentru următorii doi ani, ceea ce ar face imposibilă dezvoltarea localităților, în lipsa proiectelor europene, programul fiind principala sursă de finanțare pentru infrastructura locală.

Zvonul a fost infirmat, la Giurgiu, de premierul Ludovic Orban, care a catalogat aceste informații drept minciuni gogonate răspândite fără niciun fel de temei în spațiul public.

”Noi ( n.r. Guvernul) am asigurat finanțarea acestor proiecte de investiții, sigur că am și verificat dacă situațiile de lucrări și facturi corespund cu realitatea din teren și acolo unde nu au corespuns, nu am plătit, dar în peste 90% dintre proiecte, noi am asigurat finanțarea.

Proiectele de apă, canal, gaze naturale, asfalt, școli, grădinițe, cămine culturale sunt proiecte importante care asigură creșterea calității vieții în comunitățile locale și noi, ca partid, întotdeauna am spijinit aceste proiecte de investiții.”

Programul Naţional de Dezvoltare Locală stabileşte cadrul legal pentru implementarea unor proiecte de importanţă naţională, care susţin dezvoltarea echilibrată a ţării, fiind structurat pe trei componente: modernizarea satului românesc, regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor, respectiv infrastructura la nivel judeţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *