”Străluciri Vegetale” – Omagiu primăverii, binecuvâtarea divinității, an de an

Consiliul Județean Giurgiu, Primăria Florești-Stoenesti, Episcopia Giurgiu, Centrul Cultural Pastoral Gavril Drugănescu, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu, prezintă expoziția de artă decorativă ”Străluciri vegetale” a pictoriței giurgiuvene Petra Tănase Șerbănescu.

Vernisajul va avea loc joi, 7 martie 2024 ora 12.00, la Conacul Drugănescu din comuna Florești-Stoenești, județul Giurgiu.

După Crăiesele”. expoziția de anul trecut, o revelație a femeii reinventată prin emoție, conștiină de sine, responsabilitate și mister, anul acesta, artistul plastic Petra Tănase Șerbănescu vine în întâmpinarea primăverii cu un omagiu adus reafirmării vieții .

Străluciri Vegetale” este esența vieții în tablouri cu dimensiuni aurii, surprinse fiecare în parte în plenitudine, la timpul și în mediul lor existențial.

Domeniul fantastic nu este doar mâna artistei, într-un material futurist, complex, tridimensional, ci mesajul de sine stătător, care surprinde forma vie, împunătoare, perfectă, în accepțiunea universului .

Domeniul întâmplării simple, fară ca vegetalul să ceară să renască, este binecuvâtarea divinității, an de an, redescoperită inocent, ca de ochiul copilului care vede o poveste, în formele norilor .

Culorile complexe dau dimensiunea arhitecturală , spațială futuristă, pe fundaluri ce amintesc de compoziții din perioada renascentistă .

Cu siguranță vor fi demontate multe smart-tv-uri de deasupra șemineelor din casele care își doresc să respire noblețe, și să aducă paternuri de valoare și repect,prin idei viabile și sustenabile. Așa cum ar trebui să nu punem  electricitate deasupra focului- fie el și ”sugerat” prin mijloace moderne,  așa să strălucească un perete care poartă mândru un tablou având semnatura- respectabilă în lumea artiștilor plastici – Petra Tănase Șerbănescu.

One thought on “”Străluciri Vegetale” – Omagiu primăverii, binecuvâtarea divinității, an de an

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *