Străzile ‘care ne doare’ intră în reabilitare

Străzile Unirii, Aleea Plantelor, Digului și b-dul Miron Nicolescu vor fi în curând reabilitate și modernizate. Astfel, pe strada Digului vor fi realizate spații verzi, acolo unde permite terenul și marcaje rutiere.De asemenea, va fi amenajată o stație de transfer Park&Ride pe strada Voestalpine, adiacent Verigă .

Pe lângă modernizarea infrastructurii de transport a acestor străzi , vor fi amenajate trotuare noi si vor fi reparate cele deja existente, vor intra în circuit două autobuze noi, nepoluante, iar stațiile de transport public în comun vor fi amenajate în alveolă și modernizate.

Tot în acea zonă vor fi create și piste pentru biciclete.

Lucrările fac parte din proiectul ”Modernizarea infrastructurii de transport public în Zona Estică a Municipiului Girugiu” a cărui adocumentație tehnică a fost predată.

Următorul pas la care se lucrează în prezent este încarcarea documentației de atribuire a contractului de lucrări în sistemul electronic de achizitii publice.

Prin acest proiect va fi  creat un sistem de management al traficului și va fi implementat un sistem integrat de management al flotei, cu componente de informare călători, e-ticketing și management integrat .

Proiectul are o valoare de aproximativ 36 de milioane de lei .

 

Camelia SACHETTI

One thought on “Străzile ‘care ne doare’ intră în reabilitare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *