Studiu: România are cei mai mulți copii care cresc în alte țări din UE

Aproximativ 6,9 milioane de copii trăiesc în altă țară decât cea a cărei cetățenie o dețin, arată unui studiu recent al Centrului de cunoștințe pentru migrație și demografie al Comisiei Europene. Astfel, în jur de 7 la sută dintre copiii care trăiesc în UE au cetățenia unei alte țări.

Germania este țara care găzduiește cei mai mulți migranți sub 20 de ani din afara UE (1,1 milioane), ca urmare a politicii frontierelor deschise din timpul crizei refugiaților din 2015. Alte țări în care a crescut semnificativ numărul migranților sub 20 de ani din afara Uniunii Europene sunt Austria, Suedia și Malta.

România se află în „topul” țărilor de origine a persoanelor sub 20 de ani care locuiesc în alte state ale UE. Mai exact, aproape 600.000 de copii și tineri români sub 20 de ani trăiesc în alt stat al Uniunii Europene. Pe locul doi, la o distanță foarte mare, se situează Polonia, cu aproximativ 240.000, urmată de Bulgaria, Italia, Franța și Germania.

Analizele mai arată că în perioada 2014-2018, numărul imigranților cu vârste sub 20 de ani a crescut, dar nu atât de mult cum a fost preconizat, în contextul crizei refugiaților din 2015.

Precizăm că numai prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Ruse, în cursul anului 2019, au tranzitat 4.703.513 de persoane, dintre care aproximativ jumătate s-a prezentat pe sensul de ieșire din România. Față de anul 2018, se remarcă o creștere cu 41%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *