Sumari si negri ochelari de cal

…Dupa doua miliarde de ani de plictiseala, Marelui Creator i-a venit o idee, iar aceasta prima idee a generat primul proiect, Omul.
L-a cladit dupa chipul si asemanarea sa si i-a spus !
Du-te, inmulteste-te si nu uita ! Sa faci mereu proiecte !
Cateva zeci de mii de ani de proiecte care mai de care mai neeligibile, l-au facut pe Dumnezeu sa ia in calcul un megaproiect de ,,refresh general” pe care l-a intitulat potop si de a carui consultanta, studiu de fezabilitate, proiectare si executie a raspuns unu’ caruia nu i-am retinut decat prenumele, Noe.
Si-au inceput sa curga proiectele: Troia, Gaugamela, Cheroneea,Salamina, Syracusa, Marathon ,Termopile, si alte multe zeci de mii de proiecte, de mureau oamenii…de fericire si de bunastare, da’ cu sulita-n gat sau cu toporu-n cap.
Ideea e ca aveau proiecte.
Mai tarziu au aparut proiectele pe temen lung : Proiectul de treizeci de ani, Proiectul celor patru roze, Proiectul de o suta de ani…., si a culminat totul cu doua,, Proiecte de Anvergura Mondiala” desfasurate in secolul trecut. Unul implementat din ‘914 pana-n ‘ 918 si-alalalt din ’40 pana-n’ 45.
Ambele proiecte si-au atins targeturile asumate, iar grupurile tinta, de ordinul a catorva zeci de milioane de oameni morti, raniti, deportati, gazati si arsi de vii au fost de-a dreptul impresionate de modul laborios si sistematic in care stiu nemtii si rusii sa implementeze proiectele.
Timpul trece inexorabil si lumea scrie si implementeaza proiecte, dar mai ales lumea vorbeste despre proiecte.E de mare bonton sa-ti afisezi documentatiile de avizare, SF-urile,DALI-urile, DTAC-urile, iar daca nu ai tu, vorbeste despre ale altora.
Un lucru e sigur ,proiectele de orice fel sunt apanajul oamenilor sau grupurilor cu acces la bani si la putere.
Sa intrebi asa mereu ca surda, pe-unul pe care abia l-a lovit trenu’ iarna trecuta, despre ce proiecte mai implementeaza,e dovada ca nu pricepi nimic, despre proiecte si ca tu insuti nu esti decat un proiect,, prost scris nefavorabil si inoportun”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *