Supraimpozitarea clădirilor degradate din Giurgiu, pe ordinea de zi a Consiliului Local

În municipiul Giurgiu, aproape că nu este cartier în care să nu se găsească un imobil sau teren degradat, abandonate de proprietari de ani buni, unele dintre clădiri fiind un un real pericol pentru trecători.

Primăria Giurgiu nu mai poate accepta această situație, singura soluție de determinare a proprietarilor să ia măsuri, fiind supraimpozitarea.

Astfel, pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local, de joi, 24 noiembrie, pe ordinea de zi se află proiectul de hotărâre care prevede majorarea impozitelor pe clădiri și terenuri neîngrijite.

Clădirile și terenurile deteriorate din Giurgiu au fost inventariate de către Poliția Locală, 21 la număr, listă înaintată Direcției de Taxe și Impozite, iar supraimpozitarea a fost stabilită în baza unui punctaj procentual al imobiliului, calculat în urma evaluării și stabilirii stării tehnice a clădirii.

Asadar, în baza acestui punctaj proprietarii celor 21 de imobile degradate vor fi nevoiți să plătească impozite de 300% și 500% de ori mai mari față de o clădire obișnuită, dacă proiectul va deveni hotărâre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *