Surpriză pentru un bărbat din Stoenești, în timp ce desfășura lucrări agricole

Un proiectil exploziv a fost găsit, ieri după-amiază, pe un teren din localitatea Stoenești.

Un bărbat care desfășura lucrări agricole a solicitat sprijinul autorităților deoarece și-a dat seama că poate fi vorba despre un obiect periculos.

Pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu s-au deplasat la fața locului pentru asanarea terenului și au constatat că era vorba despre un proiectil exploziv, de calibrul 76 mm.

Muniția a fost ridicată și transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă în poligonul de specialitate.

Reamintim faptul că luna aceasta a mai fost descoperit și un focos fuzant în pădurea din localitatea Calugăreni.

Informare preventivă

Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.

În primul rând nu trebuie să le atingă sau să le lovească, chiar dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață.
Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.

Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.

Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *