Tavan căzut într-o școală recent renovată. Ce spune Inspectoratul Școlar?

 

Ieri dimineață, tencuiala tavanului clasei a 5-a de la Școala Gimnazială din Isvoarele s-a prăbușit pe timpul nopții peste mobilierul din clasă. Partea bună este că incidentul s-a petrecut pe timpul nopții și nu a fost nimeni rănit.

Sesizarea a apărut pe facebook, postată un dascăl al școlii, prof. Mihaela Murgoci.

Potrivit purtărorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Giurgiu, prof. Georgeta Stănescu, la Școala Gimnazială Isvoarele lucrările de reabilitare și modernizare au debutat în 2019, prin PNDL 2, iar în primă fază, s-au finalizat lucrările interioare, urmând să fie finalizate cele exterioare, inclusiv acoperișul. Chiar și așa, la interior, școala întrunea toate condițiile pentru a primi elevii în siguranță, iar tavanul care a cedat nu a prezentat nici măcar o crăpătură vizibilă care să ofere indiciul unui pericol iminent.

În această dimineață, inspectorul școlar general, Adelina Sîrbu s-a deplasat în localitate atât pentru a vedea situația de la fața locului, cât și pentru a identifica o soluție de relocare a elevilor care învață în această unitate de învățământ.

Până la găsirea unei rezolvări, copiii vor continua cursurile în sistem online.

În ceea ce privește firma care a executat lucrările la școala din Isvoarele, nu se cunoaște deocamdată dacă lucarea a fost recepționată în totaliate, sau pe etape, așa cum deseori se întâmplă și în cazul altor proiecte.

Cert este că firma responsabilă trebuie să remedieze situația, dar și să ofere garanția că pe viitor nu se vor mai repeta astfel de evenimente ce pot sfârși tragic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *