Taxa de insotitor se aplica in mai multe spitale din tara. Care este situatia la Giurgiu?

In anunite spitale din tara managerii institutiilor au istituit o noua taxa ; cea de insotitor, care poate fi de 10 sau de 50 de lei pe zi . Taxa  acopera cheltuielile de hranasi pregatirea acesteia, iar in unele cazuri se poate obtine si un pat . La spitalul din Giurgiu nu exista o asemenea taxa .

In lipsa fondurilor necesare, managerii unitatilor spitalicesti din tara, incurajati de Ministerul Sanatatii, se vad nevoiti sa obtina venituri proprii pentru buna desfasurare a activitatii. In cateva orase din tara s-a luat deja in considerare introducerea taxei de insotitor care se aplica atat parintilor de copii cu varsta peste 3 ani, cat si familiilor care asigura ingrijirea si supravegherea pacientilor care au nevoie de asistenta suplimentara.  Necesitatea unui insotitor devine o nevoie tot mai mare mai ales in situatiile in care anumite spitale se confrunta cu deficit de personal. Poate si din aceasta cauza, conducereile spitalelor ar trebui sa fie mai ingaduitoare cu insotitorii pacientilor.

La Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu, nu se percepe o asemenea taxa , decat in situatiile in care este solicitata o rezerva , care are conditii speciale de 4 stele si pentru care se percepe o taxa de 10 lei pe zi .

In ceea ce priveste hrana medicilor rezidenti care isi desfasoara activitatea la spitalul din Giurgiu, aceasta este asigurata prin tichete de masa .

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *