Taximetriștii giurgiuveni, nemulțumiți de amenzi

Aproape că nu este zi în care polițiștii giurgiuveni să nu oprească taximetriști în trafic, în cadrul controalelor pe care le efectuează cu privire la respectarea măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Controalele s-au întețit, la fel și amenzile aplicate, cele mai multe, spun taximetriștii pentru că nu au spațiu delimitat între șofer și clienți.

Nu se specifică însă, în nicio lege, cum să se facă această delimitare, așa că, la începutul pandemiei, taximetriștilor le era recomandat să pună orice între ei și călători. Mulți au pus câte o bucată de folie transparentă, alții plase, alții plexiglas.

Se pare că, acum, nu e bine nicicum, pentru că a rămas la latitudinea celor care aplică amenzi dacă delimitarea este sau nu corectă, motiv pentru care sancțiunile curg zilnic.

Acum, taximetriștii giurgiuveni au început să monteze folie din plafon până la podea, în speranța, că, la un eventual control, vor fi în regulă.

Potrivit proceselor verbale primite la redacție, sancțiunile pentru taximetriști pornesc de la 500 de lei, 250 lei, dacă plătesc în 24 de ore.

Am solicitat un punct de vedere Poliției Giurgiu cu privire la acest aspect, dar până acum nu am primit nicun răspuns concret.

Iată și câteva din măsurile care se impun, în cazul transportului de persoane, pe perioada stării de alertă:

  • transportul se efectuează doar pe locurile din spate
  • conducătorul auto va fi dotat cu măști și dezinfectant
  • se va delimita spațiul dintre conducătorul auto și pasageri
  • utilizarea mănușilor de către șofer în cazul mânuirii bagajelor clientului sau interacțiunii cu alte persoane
  • igienizarea și dezinfectarea interiorului autoturismului în fiecare zi
  • se vor utiliza cu precădere plățile electronice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *