Telefon de ultimă generație, la tombolă

În perioada 15 august -15 octombrie,  faptele bune sunt răsplătite la Centru de Transfuzii Giurgiu. Este vorba despre o tombolă organizată de reprezentanții centrului giurgiuvean pentru cei care doresc să întinda o mană de ajutor celor care au nevoie de sânge. Mai exact, în perioada menționată toți cei ce vor dona sânge vor intra automat într-o tombolă cu premii. În cadrul campaniei numite ”Donează și tu sânge! Implică-te și câștigă și tu un premiu” organizatorii au pus la bătaie un telefon de ultimă generație.

Pentru a deveni donator de sânge trebuie îndeplinite următoarele condiţii: vârstă cuprinsă între 18- 60 de ani, greutate peste 50 kg, puls regulat, 60 – 100 bătăi/minut, tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg, să nu fi suferit în ultimele şase luni intervenţii chirurgicale, femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lauzie, în perioada menstruală, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării, să nu fi fost sub tratament pentru hipertensiune, boli de inima, boli renale, boli psihice, hepatice sau endocrine.

Campania vine în ajutorul creșterii numărului donatorilor din ultima perioadă. De la începutul pandemiei și până în prezent peste 600 de persoane au donat sânge în centrul de la Giurgiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *