Giurgiu-Tribune

Tembi

,,Tembi” este numele sub care il recunosc toti cei care il cunosc pe domnul Petre Nicolae , primarul comunei Ulmi.,,T e’m b i” cu accentul obligatoriu pe prima vocala.
Tembi este binenteles un diminutiv .
Diminutiv de la ce ?
Gurile rele spun ca domnul Petre Nicolae s-ar fi oprit din studiul materiilor scolare obligatorii pentru orice copil, undeva prin clasa a treia ,iar pseudonimul i-ar fi fost dat de catre invatatoarea dumnealui intr-un moment de extaz cauzat de sprinteneala mintii micului scolar.
N-am fi deloc surprinsi,daca am auzi ca domnul Tembi este astazi absolvent al vreunei facultati cu nume pretentios ,desi se-aude ca anul trecut cand a trebuit sa dea cu subsemnatul in fata organelor de ancheta ar fi aplicat metoda ,,Atanasie Stanculescu” si ar fi venit cu mana dreapta in aparat ghipsat .
Tembi aste primar al comunei Ulmi la al doilea mandat si oamenii ,sau ma rog o parte dintre locuitorii comunei par destul de multumiti de activitatea lui,desi in Ulmi nu sunt nici gaze ,nici alimentare cu apa, nici canalizare, nici….nimic , doar Tembi .
Despre faptul ca este posesor al unui fond lexical de maxim doua sute de cuvinte dintre care cel putin cincizeci reprezinta termenii argotici , injuriile si sudalmile catre subalterni n-am fi vorbit, daca n-am fi aflat zilele trecute ca domnul Tembi si-a permis sa nu cunune un cuplu de tineri din comuna , numai pentru faptul ca nu ii poate suferi.

N-a vrut el , na !

In schimb ,anul trecut tot domnul Tembi a cununat un cuplu de tineri fara ca un membru al acestui cuplu si ma refer la componenta feminina (fata) sa indeplineasca o conditie obligatorie ceruta de lege ,aceea de a fi majora.

I-a cununat  pentru faptul ca parintii facuse toate aranjamentele pentru nunta, taiase porcu’, tocmise lautarii , nasii si pe deasupra  ii sunt si vajnici sustinatori domnului primar Tembi.
Lucrurile par sa mearga bine la Ulmi , pentru ca fiecare comunitate isi alege conducatorii pe care ii merita , iar la Ulmi primar e Tembi.

Lucrurile par sa mearga bine si in Romania care nu este decat o comuna Ulmi mai mare si condusa deasemenea de o adunatura de Tembeli….pardon de Tembi .

Visits87 Visits 1 Visits 790206

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *