TEMPERATURILE CRESC. RISCUL DE INUNDATII RAMANE

Meteorologii anunţă ploi în perioada următoare, iar temperaturile vor creşte tot mai mult şi vor topi zăpada de la munte, asftel ca riscul de inundatii ramane crescut.

Va ploua în cursul zilei de astăzi în jumătatea de nord a ţării, dar destul de slab. În zonele înalte, vor fi şi ninsori sau lapoviţă, iar vântul va prinde mai multă putere. În jumătatea sudică, va fi soare, iar nori şi câţiva stropi vor apărea spre seară. Maximele vor porni de la 5 grade în estul Transilvaniei şi vor ajunge la 15 grade Celsius în Lunca Dunării.
În a doua jumătate a săptămânii, temperaturile vor depăşi valorile potrivite pentru ultimele zile de martie. Sâmbătă, vor fi peste 22 de grade Celsius în sudul extrem, iar noaptea, vor fi chiar 13..14 grade, cel puţin pe litoral. Local, vor fi ploi în vest, centru şi nord, iar sâmbătă noaptea, acestea se vor extinde în toată jumătatea vestică a ţării. Vântul va fi activ în acea zonă, dar şi prin extremitatea de sud-est.

Urmează o perioadă caldă şi la munte. Cu toate acestea, precipitaţiile nu vor lipsi. Vor fi ninsori şi lapoviţă astăzo în Carpaţii Orientali, iar mâine în masivele nordice şi vestice. La final de weekend, în urma creşterii temperaturilor, vor mai apărea doar ploi care se vor extinde în zona înaltă din jumătatea de vest a ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *