Textile și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite de poliţiştii de frontieră giurgiuveni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit aproximativ 900 articole textile și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni români şi un cetățean turc au încercat să le introducă ilegal în țară.

În această săptămână, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, colegii noștri au descoperit în două autocare, în compartimentul destinat bagajelor, precum și în portbagajul unui autoturism, cantitatea totală de 898 articole textile si încălţăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetățeni români şi un cetățean turc, cu vârste cuprinse între 31 și 36 de ani. Cei doi cetățeni români au declarat că intenționau să comercializeze bunurile, nu dețineau documente de proveniență pentru acestea și nu aveau cunoştinţă despre faptul că produsele transportate sunt susceptibile a fi contrafăcute. Cetățeanul turc a declarat că transporta bunurile pentru un amic care locuieşte în  București.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 92.400 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: politiadefrontiera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *