Tiribombe și cloramină de Slatina

Carusele și balansoare din fier asamblate rudimentar, pline de muchii și de colțuri contondente, cărora dumnealor comercianții, le spun generic ,,tiribombe” .
Tiribombe și cloramină, asta vănd niște balaoacheși de la Slatina prin judetul Giurgiu de mai bine de 10 ani.
Cui îi mai trebuie cloramină (un amestec de praf de var și clor, folosit la dezinfectarea toaletelor pe timpu” lu-mpușcatu”) acum când ,,conaționalii” noștri din Europa ne tot roagă să renunțăm la buda din grădină și să tragem apa după noi ?
Uite că unora le-a trebuit, și le-a trebuit în cantitați industriale și la prețuri exorbitante, că doar era vorba de ,,Cloramină de Slatina”, nu de orice fel de var clorurat .
Tiribombele, tot de Slatina, la fel de scumpe, de urâte și venite parcă din vremuri imemoriale, le vedem prin parcurile comunale ale multor localitați de prin județ .
Peste zece ani le-au trebuit autorităților să se sesizeze că niște nechemați, proprietari de firme invariabil evazioniste, vând ,,nimic” la prețuri exorbitante administrațiilor locale de prin tot sudul țării .
Astăzi 102( o sută două) echipe mixte ale poliției, jandarmeriei și ale procuraturii au descins pe la primăriile și pe la școlile amatoare de tiribombe si de cloramină oltenească .
Să vedem ce-o să iasă !
Ce-o să iasă, sigur nu va avea nici gust de praz cu ciușcă, nici de zaibăr.

Constantin Dumitru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *