Toate structurile din cadrul MAI, la datorie în minivacanța de 1 decembrie

De joi, 30 noiembrie și până luni, 4 decembrie, milioane de români sunt în minivacanța prilejuită de ziua Sf Andrei și Ziua Națională a României.

Unii rămân acasă, alții profită și pleacă din localitate pentru câteva zile de relaxare, în timp ce forțele de ordine se vor afla la datorie, peste tot în țară. 

La Giurgiu, aproximativ 1.700 de efective mobilizate vor acorda o atenție deosebită asigurării ordinii publice la manifestările dedicate acestor sărbători, fluenței tranzitului în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu și siguranței rutiere.

În medie, zilnic, peste 150 de polițiști se vor afla în teren şi vor acționa în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, astfel încât cetățenii să petreacă această minivacanță fără evenimente negative.

În teren vor fi polițiști de la ordine publică, rutieră, transporturi, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, criminalistică, iar în cazul unor situații deosebite, luptătorii de la acțiuni speciale sunt pregătiți să intervină.

Și jandarmii giurgiuveni se vor afla zilnic alături de cetățeni și vor acționa pe raza județului Giurgiu, pentru ca toate manifestările din spațiul public să se desfășoare în condiții de siguranță și fără incidente.

De asemenea, efectivele de jandarmi vor acționa pentru siguranța cetățenilor, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură să tulbure ordinea și liniştea publică, în principalele zone unde se vor organiza evenimente cu public numeros.

În ceea ce privește activitatea pompierilor giurgiuveni, aceștia vor fi pregătiți să acționeze pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor implicate în evenimente grave, ce le pot pune viața în pericol, și pentru acordarea primului ajutor medical.

Și la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, au fost dispuse măsurile de adaptare atât a misiunilor, cât şi a resurselor umane şi tehnice, astfel încât să fie asigurat un control eficient şi operativ în toate punctele deschise traficului internațional.

Nu în ultimul rând, în această perioadă, specialiştii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu vor desfășura, la nivelul județului, activități specifice de informare, conștientizare şi asistență specializată, pentru consumul şi dependența de droguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *