Tot mai mulți recenzori din municipiul Giurgiu nu mai vor să participe la Recensământ

Recensământul populației este în plină desfășurare, însă nu peste tot, în județul Giurgiu, procesul funcționează așa cum ar trebui.

De exemplu, în municipiul Giurgiu, tot mai mulți recenzori care s-au angajat să-i chestioneze la domiciliu pe giurgiuveni, renunță după câteva zile, ceea ce face ca recensământul să se desfășoare cu greutate.

Printre motivele invocate de recenzorii care se lasă păgubași sunt revenirile repetate la aceleași adrese, unde locatarii fie nu sunt acasă, fie nu vor să deschidă ușa, durata mare de introducere a datelor pe tablete, dar și motive ce țin de sănătate.

În aceste condiții, potrivit Direcției Județene de Statistică, în municipiul Giurgiu au fost completate 9.304 de chestionare, în orașul Bolintin Vale 554 de chestionare, iar în orașul Mihăilești 1.248 de chestionare.

În ceea ce privește comunele, pe primul loc la Recensământ se află comunele Florești-Stoenești (1.482), Frătești (1.413), Roata de Jos (1.337) și Ghimpați (1.112), în timp ce rezultate slabe se înregistrează în comunele Cosoba (103),Greaca (132), Ogrezeni (157) și Isvoarele (159).

În total, lasfârșitul zilei de 26.06.2022, pentru întreaga perioadă de recenzare (autorecenzare plus recenzare pe teren) au fost completate 149.268de chestionare la nivel de persoană, reprezentând 58,7% din populația rezidentă estimată a județului Giurgiu.

Etapa de recenzare pe teren continuă până la data de 17 iulie 2022 și este obligatorie. Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 și 5.000 lei.

One thought on “Tot mai mulți recenzori din municipiul Giurgiu nu mai vor să participe la Recensământ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *