web analytics
Giurgiu-Tribune

Trafic cu medicamente în Giurgiu?

Alături de alte 13 localități, numele județului nostru apare iar pe lista descinderilor poliției. De această dată, vizați sunt traficanții cu medicamente. Potrivit poliției perchezițiile au fost efectuate la mai multe persoane care ar fi cumpărat în mod ilegal dintr-o farmacie şi ar fi comercializat medicamente ce ar necesita în mod legal prescripţie medicală, întrucât ar conţine droguri de risc sau mare risc.

Acţiunea a avut loc în judeţele Mureş, Vrancea, Argeş, Călăraşi, Sibiu, Neamţ, Prahova, Buzău, Cluj, Constanţa, Bihor, Bacău, Giurgiu şi în municipiul Bucureşti.

Potrivit Poliției Capitalei în cadrul activităţilor, au fost descoperite ca fiind deţinute ilegal medicamente conţinând substanţe stupefiante sau psihotrope, plicuri cu substanţe despre care există indicii că sunt droguri de mare risc(cocaină), cannabis sub formă de muguri şi o cultură indoor de cannabis constituită din 8 plante. Totodată, au fost ridicaţi, în vederea indisponibilizării, 5.780 de lei, despre care există indicii că ar proveni din comercializarea ilegală a medicamentelor cu conţinut stupefiant, precum şi diferite înscrisuri.Una dintre percheziţii a fost efectuată la o farmacie din Bucureşti, fiind ridicate, în vederea cercetărilor, de la toate cele trei puncte de lucru ale acestei farmacii, înscrisuri şi date informatice privind gestiunea acestor medicamente.În fapt, mai multe persoane ar fi procurat în mod ilegal dintr-o farmacie din Bucureşti medicamente ce ar conţine substanţe stupefiante sau psihotrope.Medicamentele în cauză necesită în mod legal prescripţie medicală specială, întrucât conţin droguri de risc sau mare risc.

În perioada 2019-2020, persoanele bănuite ar fi comercializat medicamentele respective la peste 200 de persoane din România.

Cei interesaţi ar fi comandat medicamentele prin telefon sau printr-o reţea de socializare unde vânzătorii ar fi deţinut mai multe pagini de prezentare a produselor.Produsele ar fi fost livrate prin curier.

Cercetările continuă faţă de şase persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinerea de droguri de risc şi mare risc, pentru consum propriu, fără drept.

Alexandra Buzică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *