Trafic îngreunat la ieșirea din țară prin PTF Giurgiu

Traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Ruse pe sensul de ieşire din din ţară, a fost îngreunat astăzi ,timpii de aşteptare atingând chiar şi o oră din cauza defectării sistemul electronic de evidenţă şi cântărire.

Dacă situaţia va persista, este posibil să fie înregistraţi timpi de aşteptare mai mari la autocare şi autoturisme. Sistemul electronic de evidenţă şi cântărire al părţii bulgare din Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Ruse ,s-a defectat în seara zilei de miercuri, 13 noiembrie.

Mai mult decât atât, au fost afectate toate punctele de frontieră din partea de nord a ţării. Astfel, toate eliberările de documente, viniete s-au fac ut manual, iar cântărirea TIR-urilor a fost efectuată prin compararea greutăţilor şi mijloace specifice. In prezent, la PTF Giurgiu se lucrează pe trei artere reducându-se timpul de aşteptare înregistrat aseară la TIR-uri şi de până la 180 de minute la 60 de minute, în această dimineaţă.

La acest lucru a ajutat şi faptul că numărul TIR-urilor care sosesc pe timpul nopţii este mai mic. Dacă situaţia va persista totuşi, este posibil să fie înregistraţi timpi de aşteptare mai mari la autocare şi autoturisme. La ora redactării acestui articol, timpii de aşteptare pentru ieşirea din România prin PTF Giurgiu – Ruse, Bulgaria, au ajuns la 60 de minute.

Claudiu Apostol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *