Giurgiu-Tribune

Transparență totală a Consiliului Județean Giurgiu. Vezi aici datele reale ale sprijinelor financiare, salarii și contracte cu Mass media locala

În urmă cu câteva săptămâni, consilierul județean PSD, Mihăiță Grigore a făcut o interpelare către Consiliul Județean.

Acesta a dorit să cunoască situația sprijinelor financiare acordate de Consiliul Județean, numărul consilierilor personali din aparatul CJ, salariile acestora, contractele DGASPC Giurgiu, dar și contractele instituției cu Mass media locală.

Deși a primit răspuns la tot ce a solicitat,dar și în plus, pentru o și mai bună informare, consilierul PSD, jurnalist ”independent”, ”echidistant” și membru de partid a publicat doar ce i-a convenit, respectiv doar datele referitoare la contractele încheiate cu presa locală din actualul mandat al președintelui C.J. Giurgiu, Dumitru Beianu, deși, în documentația furnizată de Consiliul Județean sunt informații suplimentare aferente anilor 2016-2020, adică și din mandatul lui Marian Mina.

Așadar, pentru că opinia publică trebuie informată corect, în mod transparent și fără intenția de a denigra, așa cum procedează consilierul cu pricina, vom arăta datele reale, netrunchiate, așa cum au fost readactate în răspunsul formulat de Consiliul Județean.

Începem cu situația contractelor de asistență juridică în anul 2021.

Și pentru că orice instituție publică trebuie și poate, prin lege, să se adreseze opiniei publice și prin intermediul publicațiilor locale sau centrale, Consiliul Județean a încheiat contracte de prestare servicii de publicitate cu mai multe societăți Mass media, așa cum s-a procedat în fiecare mandat, cu diferența că, de această dată, sumele alocate sunt mult mai mici.

Se precizează că, instituțiile subordonate CJ Giurgiu, mai jos mentionate, nu au încheiat contracte de publicitate în anul 2021 – Direcția de Evidență a Persoanelor Giurgiu, Teatrul Tudor Vianu Giurgiu, Centrul de Resurse și Asistență Educațională Giurgiu, Spitalul de Pneumoftiziologie lzvoru, Căminul pentru Persoane Vârstnice Singureni, Școala Specială nr 1 Giurgiu, Centrul de Asistență Medico-Socială
Mogoșești, Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu.

În ceea ce privește situația salariilor consilierilor de cabinet ai președintelui Consiliului Județean, datele furnizate fac referite atât la situația actuală, cât și la cea din perioada 2016-2020.

Pentru o și mai bună transparență și pentru a da posibilitatea opiniei publice să aibă o imagine clară asupra datelor reale, Consiliul Județean Giurgiu oferă un raport complet al salariilor de bază brute și a sporurilor personalului din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Giurgiu și ale funcțiilor de demnitate publică cu următoarele precizări:

  • prin Hotărârea Consiliului Județean nr. 135/3 1.07.2017, adoptată în mandatul președintelui C.J.G., Mina Marian, pentru funcțiile de consilier și inspector de specialitate gr. IA s-au stabilit salarii cuprinse de la 7.675 lei la gradatie 0 (debutant) la 9.557 lei la gradație 5. Prin comparație, funcționarilor publici care desfăsoară activități cu caracter general (consilier, consilier juridic etc.) li s-au stabilit salarii cuprinse între de la 5.904 lei la gradație 0 (debutant) debutant la 7.352 lei la gradație 5.
  • prin Hotărârea Consiliului Județean nr. 10/31 ianuarie 2018, salariile s-au majorat pentru funcțiile de consilier și inspector de specialitate gr.l A, s-au stabilit salarii de la 12.515 lei la gradația 5, iar pentru funcționarii publici s-au stabilit salarii de la 9.629 lei la gradație 5.

Practic, o anomalie a mandatului Mina, nemaintâlnită în instituțiile similare din țară, când salariile au fost majorate în mod nejustificat.

Salariile de bază brute și sporurile la data de 30 septembrie 2017

Salariile de bază brute și sporurile la data de 30 septembrie 2018

În aceeași documentație sunt prezentate și contractele aflate în derulare de D.G.A.S.P.C. Giurgiu în perioada ianuarie 2021-ianuarie 2022.

Răspunsul Consiliului Județean Giurgiu, la solicitarea consilierului PSD, mai cuprinde și raportul de activitate al DGASPC Giurgiu, organigrama și statul de funcții al Consiliului Județean, sprijinele financiare acordate, dar și multe alte informații, într-un raport de circa 50 de pagini, complex și complet, așa cum nicio altă conducere a Consiliului Județean nu a furnizat până acum, sau cel puțin nu a fost publicată în presă.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *